Avoimen yliopiston väylä kasvatustieteen tutkintoon

Avoimen väylä tarkoittaa sitä, että eräisiin tutkinto-opintoihin (mm. kasvatustieteiden koulutus) on mahdollista pyrkiä omassa kiintiössä, jos on suorittanut tarpeeksi tutkintoon soveltuvia avoimia yliopisto-opintoja. Asiasta on tarkempia tietoja sivulla: https://www.oulu.fi/avoinyliopisto/avoimen_vayla 

Kasvatustieteiden koulutuksessa kandidaatin / maisterin tutkinto on laaja-alainen kasvatusalan tutkimukseen, teoriasuuntauksiin ja työtehtäviin orientoiva perustutkinto, jonka sisällössä painottuvat opetuksen, oppimisen, koulutuksen, kasvatuksen ja sivistysprosessien teoreettinen tarkastelu sekä yhteydet koulutusorganisaatioiden toimintaan. Koulutuksessa perehdytään kasvatus- ja koulutusjärjestelmien kehitystrendeihin, koulutuksen suunnitteluun, konsultaation perusteisiin sekä työtehtäviin kasvatus- ja opetusalan organisaatioissa.

Koulutusalaa on kuvattu tarkemmin sivulla: https://www.oulu.fi/yliopisto/hakijalle/kasvatustieteet 

Valintaperusteet avoimen väylässä

Valintaperusteet kuvataan Opintopolussa, hakukohteen välilehdellä valintaperusteet ja pääsykokeet. Opintopolku on virallinen tietolähde valintoihin liittyen.  Seuraa myös sivulle AVOIMEN VÄYLÄ 2023 mahdollisesti päivittyviä tietoja.

Tutustu hakukohteeseen ja tarkempiin valintaperusteisiin Opintopolussa. Valintaperusteet vuodelle 2024 tullaan julkaisemaan syksyn 2023 aikana.