Opiskelijatunnukset

Kun olet ilmoittautunut avoimen yliopiston opintoihin ILPA-järjestelmän kautta ja opinto-oikeus on voimassa (huom: tarkista opinto-oikeusaika ilmoittautuessasi), sinulle syntyy automaattisesti käyttäjätunnus yleensä seuraavan yön aikana - tai jos sinulla on aiemmin ollut tunnus, niin se sama aktivoidaan uudelleen. Tunnus on yleensä muodostettu etu- ja sukunimen alkukirjaimista ja se on enintään 8 merkkiä pitkä. (Uusissa tunnuksissa on lisäksi kuluvaa vuotta osoittava luku lopussa, esim 20.)

Jos saat uuden tunnuksen tai et ole käyttänyt tunnustasi viime aikoina ja sen salasana on vanhentunut, täytyy tunnus ottaa käyttöön seuraavasti:

  1. Siirry verkkopalveluun https://account.oulu.fi/passwd
  2. Salasanan vaihto -sivun auettua kirjaudu sisään palveluun henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia(*) käyttäen "Tunnistaudu" -nappia painamalla
  3. Näet käyttäjätunnuksesi kohdassa "Tunnus"
  4. Aseta käyttäjätunnuksellesi salasana kohdassa "Uusi salasana". Salasanan tulee olla 8-15 merkkiä pitkä ja sisältää sekä pieniä kirjaimia, numeroita että ISOJA kirjaimia ja mutta EI erikoismerkkejä eikä ääkkösiä. ks. lisäohjeita
  5. Kirjoita asettamasi salasana uudestaan kohtaan "Varmista uusi salana"
  6. Ja paina painiketta "vaihda salasana"

Tämän jölkeen odota hetki järjestelmämme vastausta. Jos vastaus on "Salasana vaihdettu kaikille järjestelmille ...", niin voit kirjautua uudella salasanallasi heti weboodiin: https://weboodi.oulu.fi/oodi. Kaikki yliopiston palvelut toimivat viimeistään tunnin kuluttua salasanan asettamisesta. Kirjautumissivulla käyttäjätunnus annetaan pelkästään muodossa tunnus (pienillä kirjaimilla) ei esim. muodossa tunnus@oulu.fi. Moodleen mennessä klikkaa ylintä kenttää, jossa lukee "Kirjaudu yliopiston tunnuksella".

(*) Verkkopankkitunnusten puuttuessa käyttäjätunnuksen ja salasanan saa Oulun yliopiston tietohallinnon asiakasneuvonnasta (neuvonta@oulu.fi, p. 0294 483080).

Salasana täytyy vaihtaa vuoden välein, tai se lukittuu. Tästä tulee muistutus sähköpostiin. Salasnan voi vaihtaa osoitteessa: https://account.oulu.fi/passwd (Voit esim. vaihtaa tekstiviestillä saamasi salasanan haluamaksesi.)

Käyttäjätunnukset sulkeutuvat kahden viikon kuluessa opinto-oikeuden päättymisestä.

Sulkeutumisesta tulee sähköpostimuistutus seitsemän (7) päivän kuluttua opinto-oikeuden päättymisestä. Ennen sulkeutumista käyttäjän on siirrettävä tarvitsemansa tiedostot pois yliopiston järjestelmistä (tiedostot häviävät). Opiskelijan perustiedot ja suoritukset säilyvät järjestelmässä.

Opiskelijatunnuksella ja salasanalla voit käyttää mm. seuraavia sähköisiä palveluita:

Oulun yliopiston avoimen yliopiston opiskelijaa koskevat samat käyttösäännöt kuin muitakin yliopiston opiskelijoita. Säännöt ovat luettavissa verkossa osoitteessa https://www.oulu.fi/th/kayttosaannot .