Opiskelijatunnukset

Kun olet ilmoittautunut Oulun Avoimen yliopiston opintoihin ja opinto-oikeus on voimassa (huom: tarkista opinto-oikeusaika ilmoittautuessasi), sinulle syntyy automaattisesti käyttäjätunnus noin viikon aikana. Jos sinulla on aiemmin ollut tunnus, niin se sama aktivoidaan uudelleen. Tunnus on yleensä muodostettu etu- ja sukunimen alkukirjaimista ja se on enintään 8 merkkiä pitkä (uusissa tunnuksissa on lisäksi kuluvaa vuotta osoittava luku lopussa, esim 23).

HUOM! Samalla otetaan käyttöön yliopiston sähköpostiosoite (muotoa: tunnus@student.oulu.fi ja/tai etunimi.sukunimi@student.oulu.fi), jonka käyttäminen on pakollista kaikissa opintoihin liittyvissä asioissa! (ks. Peppi -opintorekisteri)

Jos saat uuden tunnuksen tai et ole käyttänyt tunnustasi viime aikoina ja sen salasana on vanhentunut, täytyy tunnus ottaa käyttöön seuraavasti:

Tämän jälkeen odota hetki järjestelmämme vastausta. Jos vastaus on "Salasana vaihdettu kaikille järjestelmille ...", niin voit kirjautua uudella salasanallasi heti Peppiin: https://www.oulu.fi/fi/peppi. Kaikki yliopiston palvelut toimivat viimeistään tunnin kuluttua salasanan asettamisesta. Kirjautumissivulla käyttäjätunnus annetaan pelkästään muodossa tunnus (pienillä kirjaimilla - ei esim. muodossa tunnus@oulu.fi). Moodleen mennessä klikkaa ylintä kenttää, jossa lukee "Kirjaudu yliopiston tunnuksella".

(*) Verkkopankkitunnusten puuttuessa käyttäjätunnuksen ja salasanan saa Oulun yliopiston tietohallinnon asiakasneuvonnasta (neuvonta@oulu.fi, p. 0294 483080).

Salasana täytyy vaihtaa vuoden välein, tai se lukittuu. Tästä tulee muistutus sähköpostiin. Salasanan voi vaihtaa osoitteessa: https://account.oulu.fi/passwd (voit esim. vaihtaa tekstiviestillä saamasi salasanan haluamaksesi).

Käyttäjätunnukset sulkeutuvat kahden viikon kuluessa opinto-oikeuden päättymisestä.

Sulkeutumisesta tulee sähköpostimuistutus seitsemän (7) päivän kuluttua opinto-oikeuden päättymisestä. Ennen sulkeutumista käyttäjän on siirrettävä tarvitsemansa tiedostot pois yliopiston järjestelmistä (tiedostot häviävät). Opiskelijan perustiedot ja suoritukset säilyvät järjestelmässä.

Opiskelijatunnuksella ja salasanalla voit käyttää mm. seuraavia sähköisiä palveluita:

Oulun yliopiston Avoimen yliopiston opiskelijaa koskevat samat käyttösäännöt kuin muitakin yliopiston opiskelijoita. Säännöt ovat luettavissa verkossa osoitteessa https://www.oulu.fi/th/kayttosaannot.