Ohjatut verkko-opinnot

Avoimen yliopiston kasvatustieteen joustavat monimuoto-opinnot (KAJO-opinnot) suositellaan opiskeltaviksi ohjattuina verkko-opintoina erityisesti seuraavissa tapauksissa:

  • Asut kaukana Oulusta, etkä pääse luennoille paikan päälle Ouluun.
  • Tunnet itsesi epävarmaksi verkko-opiskelun tai yliopisto-opiskelun suhteen ja haluat lisätukea ja -ohjausta.
  • Asut lähellä jotain yhteistyöoppilaitostamme ja voit hyödyntää sen tarjoamia lähipalveluja.

Ohjatuissa verkko-opinnoissa, samoin kuin omatoimisissa monimuoto-opinnoissa (ks. etusivu) opetus perustuu luentoihin, jotka ovat seurattavissa verkon kautta ja saatavissa tallenteina, sekä oppimateriaaliin ja työskentelyyn Optima verkko-opiskeluympäristössä. Ohjatuissa verkko-opinnoissa olennaista on, että opiskelijan tukena on myös verkko-tutor, joka ohjaa opiskelijoiden työskentelyä ja jolta saa palautetta ja tukea kaikkiin opintosisältöihin liittyviin ongelmiin. Tutor on tavallisesti opintojensa loppuvaiheessa oleva tai jo valmistunut kasvatustieteen maisteri, joka on erityisesti kiinnostunut ja perehtynyt kyseiseen kurssin sisältöihin. Lisäksi, jos asut lähettä yhteistyöoppilaitosta, voit hyödyntää sen tarjoaman lähituen esim. oppikirjojen saatavuuden, verkkoyhteyksien, laitteiden ja opiskelutilojen sekä ylipäänsä aikuisopiskelun asiantuntijuuden suhteen.

Sisällöt, aikataulut yms. ovat kaikissa opinnoissa samat, ks. kurssikuvaukset tällä sivustolla: perusopinnot ja aineopinnot.

Ilmoittautuminen ohjattuihin verkko-opintoihin

Opintoihin ilmoittaudutaan valitsemaansa yhteistyöopistoon (tarkemmat tiedot alempana). Maksettuasi opintomaksut, saat opistolta linkin (ns. ILPA-palveluun), jonka kautta kirjaudut yliopiston opintorekisteriin (OODIin). Tämän jälkeen sinulle luodaan käyttäjätunnus, jolla pääset opiskeluympäristöön ja muihin tarvittaviin yliopiston sähköisiin järjestelmiin. (ks. tarkempia tietoja täältä)

Yhteistyöoppilaitokset

Katso mahdolliset yhteistyöoppilaitokset osiosta Yhteistyöoppilaitokset ja ilmoittautuminen opintoihin tai palvelusta opintopolku.fi